Tejkiöntő kanna, Tejhabosító 3, 5 dl.
A tejkiöntő vagy más néven tejhabosító a barista egyik legfontosabb eszköze. A tökéletes tejhab elkészítéséhez több kritériumnak is meg kell felelnie a tejkiöntőnek. A tejkiöntő falának megfelelő dőlésszöge, űrtartalma, csőrének kialakítása, anyaga (saválló acél) a leglényegesebb szempontok, illetve elengedhetetlen fontosságú, hogy füllel rendelkezzen.
Tejkiöntő rozsdamentes, Tejhabosító rozsdamentes
A tejkiöntő vagy más néven tejhabosító a barista egyik legfontosabb eszköze. A tökéletes tejhab elkészítéséhez több kritériumnak is meg kell felelnie a tejkiöntőnek. A tejkiöntő falának megfelelő dőlésszöge, űrtartalma, csőrének kialakítása, anyaga (saválló acél) a leglényegesebb szempontok, illetve elengedhetetlen fontosságú, hogy füllel rendelkezzen.
A tejkiöntő falának megfelelő dőlésszöge két okból is fontos lehet, egyrészről a tejkiöntés szakszerű elvégzését könnyíti meg, másrészről a tejhab készítésénél elősegíti az örvény keletkeztetését.
A tejkiöntő anyagának megválasztása szintén kulcsfontosságú. Kizárólag saválló acélból ajánljuk, mert ennek az anyagnak a tisztán tartása nagyon egyszerű. Továbbá a barista a tejhabosítás közben folyamatos kontaktban van a tejkiöntővel ugyanis így ellenőrzi az optimális hőmérsékletet. Fontos tudni, hogy nem minden anyag közvetíti jól és gyorsan a hőmérsékletváltozást.
A kiöntőcsőr elengedhetetlen része a tejkiöntőnek, melynek mérete és formája is fontos tényezők a szakszerű kiöntéshez, és a Latte Art díszítések elkészítéséhez.
A tejkiöntő fülére azért van szükség, mert a tejhabosítás közben a barista ennek segítségével tudja stabilan tartani a tejkiöntőt, továbbá nem kerül kontaktba a felforrósodott edénnyel.
A tejkiöntő mérete igazodik a cappuccino-hoz szükséges tej mennyiségéhez (3, 5 dl, 6 dl, 1l). Jó minőségű tejhabot kizárólag hideg tejből tudunk készíteni, a vissza maradt felmelegedett tejből már nem készíthető jó minőségű tejhab.
Tejkiöntő kanna, Tejhabosító kanna -Minden Ami Bár
Jelenlegi ára: 3 010 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése