2017. november 26., vasárnap

Japán édes zöld tea válogatás (Gyokuro, Kabusecha, Karigane) (3x100g) - Jelenlegi ára: 9 590 Ft

Japán édes zöld tea válogatás (Gyokuro, Kabusecha, Karigane) (3x100g)
Mindhárom tea árnyékolt, édes zöld tea! Olyan minőségi Japán zölt tea, amit a szüretelés előtt több hétig árnyékolnak (lefedik a teaültetvényt), így a teában lévő aminósavak (teanin) mennyisége növekszik (zöldebb, és édesebb lesz), míg a katekin mennyisége csökken (ami a tea keserűségét adja), egy smaragdzöld és édes (soha sem keserű, még hosszú áztatás után sem) teát létrehozva ezzel.
Az íze hihetetlenül teanin gazdag, mély, édes, zamatos, kiváló frissítő!
A Gyokuro és a Karigane a képeken látható szép díszes vákuumcsomagolásban (ajándéknak is kiváló), a Kabusecha pedig kimérve (fekete zip zárható tasakban) kerül szállításra.
A három féle tea bővebben:
01. Gyokuro Kona-cha (Japán édes zöld tea pihék)
A Gyokuro szó szerinti jelentése:  édes csepp,  az uralkodó, a legerősebb, leghatalmasabb, a császár, drágakő
Kona-cha jelentése: por, pihe
02. Kabusecha (szó szerinti fordításban: Árnyékolt Tea)
A Kabusecha valamivel kevesebb ideig van letakarva szedés előtt, mint a Gyokuro (ízében az édes és a savanykás keveredése).
03. Karigane (szártea)
Ez Kabusecha Karigane. Árnyékolt tea szára.
Ez a tea a makrobiotikus táplálkozás fő itala, mely egy igazán kellemes és lágy tea, kiváló lugosító tulajdonságokkal rendelkezik.
Általánosságban annyi mondható el róla, hogy feleannyi sincs benne a koffeinből, aminosavakból, magas viszont a polifenol és a vitamin tartalma, ami ideálissá teszi a fogyasztását gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Tökéletes üdítő tea és nyugodtan iható a lefekvés előtti órákban is.
Átlagos koffeintartalmak:
Szártea 4. 3mg/100g
Zöld tea 20mg/100g
Fekete Tea 30mg/100g
Kávé 60mg/100g
Elkészítése:  1-2 teáskanál tea kell 1 liter teához. A víz hőfoka lehetőleg 70-75C °  fok körüli legyen (felforralt, majd visszahűtött víz).
A zöldteát más néven szűzteának is nevezik, mert a legkevésbé van kezelve. A zöld teák előállítása a levelek azonnali hevítésével vagy gőzölésével történik, az eljárás az oxidációs folyamatok leállítását hivatottak szolgálni. Az oxidáció elkerülésével a levél megtartja eredeti természetes fényes zöld színét.
A zöldtea élettani hatásai:
Kísérletek bizonyították, hogy a zöldtea jelentősen csökkenti a karcinogének hatását a szervezetben, amit fehér egereken ki is próbáltak. A bőrrákos egerek állapota jelentősen javult, de a tea ráadásul segített lelassítani vagy megelőzni a gyomor- és tüdődaganatok kialakulását. A cigarettafüsttől tüdődaganatossá vált egerek 45%-a javulást mutatott. Japánban, ahol az emberek rengeteg zöld teát fogyasztanak, a tüdőrákosok halálozási aránya a legalacsonyabb a világon annak ellenére, hogy a cigarettázás mértéke a japán férfiak között a legmagasabb!
A kutatók megállapították, hogy a zöldtea tartalmaz egy, a polifenolok csoportjába tartozó, katekhin nevű vegyületet, amely antikarcinogén hatású, csökkenti a szív megbetegedésének lehetőségét, rákellenes, és visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát. A katekhin napozókrémbe vagy testápolóba keverve megakadályozza bizonyos bőrrákfajták kialakulását. A fekete tea 3-10%-nyi katekhint tartalmaz, az oolongokban 8-20% van, míg a zöldtea teljes súlyának 30-45%-át teszi ki. Az eltérő katekhin tartalom az eltérő feldolgozási folyamatoknak köszönhető.
A zöldteában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Napi 1 liter (5 csésze) zöldtea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a magnézium 5%-át, a kálium 25%-át, a mangán 45%-át. Igen számottevő a természetes fluorid tartalma is.  Vizelethajtó, aminek méregtelenítő tulajdonságait köszönheti. Ezen kívül éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét, látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát.
Kiválóan normalizálja az emésztést, rendezi a bélműködést, kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását. Továbbá alkalmas az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére.
Kínai kutatók alátámasztása szerint vese-, epe-, és a különböző hólyagkövek kialakulását is gátolja. Ez valószínű azért is igaz, mert Kínában nem ismerik ezeket a betegségeket.
Az orosz orvosok a zöldteát az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon, stresszoldó és anyagcsere normalizáló hatását az orvosi egyetemeken is tanítják.
Mongol gyógyászok szerint a zöldtea rendszeres fogyasztása véd az általános allergiák ellen, megelőzi a fogszuvasodást, és igen erőteljes öregedésgátló. Fiatal korban - hormon harmonizáló hatása miatt - megelőzi a pattanások kialakulását.
Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok igazolták. Bebizonyosodott, hogy aki rendszeresen fogyaszt legalább napi 5 csésze zöld teát, az nem hízik el, illetve ha már túlsúlyos, akkor havi egy-két kilogrammot tud fogyni. Persze csak akkor, ha betartja az egészséges étkezés szabályait.
Jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, ha cukor és egyéb édesítőszer nélkül fogyasztjuk, ugyanis cukorral együtt savasítja a szervezetet!


Jelenlegi ára: 9 590 Ft
Az aukció vége: 2017-12-17 12:04 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése