2020. október 28., szerda

Fekete fokhagyma..../5mag/. .......... NÖV.-045 - Jelenlegi ára: 650 Ft


"Black Garlic"
A fekete fokhagyma ma már az egyik legfelkapottabb zöldséggé nőtte ki magát. Őshazája Dél-Korea, ahol nagy becsben tartják a zöldséget, főként annak egészségre gyakorolt nagyszerű hatása miatt.
A koreaiak ezelőtt 5 évvel kezdték exportálni a fekete fokhagymát a világ piacaira. A hagymakülönlegességet úgy termesztik, hogy egy hónapig egy különleges fermentálási (erjesztési) eljárás alá vetik a hagyományos fokhagymát. Ez idő alatt melanoidin termelődik, amely egy sötét színű anyag, ezért is feketedik be a fokhagyma, és ennek az anyagnak köszönhetően válik rendkívül egészségessé.
A távol-keleti orvosok ezen eljárást azért fejlesztették ki, hogy így a fokhagyma legegészségesebb alkotóelemeit tudják kivonni. Emellett azt is sikerült elérni az erjesztéssel, hogy könnyebben emészthető legyen és ezáltal a szaga is enyhébb lett, így az is bátran fogyaszthatja, aki amúgy nem rajong illatáért.
A fekete fokhagyma elsősorban a fertőzések ellen véd. Köztudottan a fokhagyma egy erős természetes antibiotikum, a fekete fokhagymában található S-allicisztein pedig felgyorsítja ezen antibiotikus anyagok hatását. Emellett pedig nagyon jó a rák ellen, illetve csökkenti a rossz koleszterinszintet is, ez is a S-allicisztein hatóanyagnak köszönhető, amelyből 100 grammal több van a fekete fokhagymában, mint a hagyományos változatban, ugyanakkor kétszer több antioxidánst tartalmaz, gazdag természetes cukrokban és aminosavakban is. És mivel természetes eljárással készül, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.
A fekete fokhagymából a szervezet könnyebben ki tudja vonni a hasznos tápanyagokat, íze kissé édeskés, zselészerű, szinte szétolvad az ember szájába, úgy, hogy szinte egyáltalán nem hagy maga után kellemetlen szagot.
 
 1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
 
 
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
 
 


Jelenlegi ára: 650 Ft
Az aukció vége: 2020-10-28 20:08 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése