2021. február 24., szerda

Selyemmályva több színben (piros, sárga, fehér), fejlett nagy növények - Jelenlegi ára: 2 990 Ft

A selyemmályva (Abutilon) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó évelő dísznövény. Mivel származási helye Brazília, ezért egy kis extra gondozást igényel, de a szép selyemmályva nyújtotta látvány minden rászánt percet megér.
Fontos tudnivalók a selyemmályváról (Abutilon)
 
Latin neve: Abutilon
Növény típus: Cserje
Leírás: Örökzöld, 60 centiméternél nem magasabb, fás szárú növény. Harang alakú virágai az ágak hegyén helyezkednek el.
Származási hely: Brazília
Környezet: Lakásban és melegházban
Lombozat: Nincs
Virágzat: Van
Illat: Nincs
Gondozás: Különleges gondozásra van szüksége
Hőmérséklet: 16-29° C
Vízigény: Közepes
Fényigény: közvetlen napsütéstől tartsuk távol
Milyen talajt válasszunk a selyemmályvának?
Olyan jó minőségű általános virágföldet válasszunk, mely a nedvességet megtartja, de jó a vízelvezető képessége. Nézd meg, hogy a talaj megfelelően levegőztetett-e és tegyél hozzá homokot, perlitet vagy tőzeget, ha túl tömörnek tűnik. Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni a talajt, vegyünk egy adag kerti földet, egy adag szemcsés homokot vagy perlitet, egy adag tőzeget vagy humuszt és meszet. Csak akkor tápoldatozzuk, amikor a növény már megszokta az új talajt. Mindig használjunk lyukas aljú virágcserepet.
A selyemmályva víz- és tápigénye
Tartsuk a talajt nedvesen és vigyázzunk az esővízzel, mert savas lehet. Használjunk langyos vizet. Minden két hétben tápoldatozzuk, télen, nyugalmi időszakában nem szükséges tápoldatozni. Használhatunk kora tavasszal lassan oldódó sűrű tápoldatot.
Szaporítása
Magról vagy dugvánnyal szaporítható. A hajtásokat mindig nedves tőzeg és perlit keverékbe tegyük. Az edényt és a növényt fóliával fedjük le, hogy a nedvesség ne tudjon kiszivárogni. Tegyük világos helyre, de ne érje közvetlen napfény, de akár fénycső alá is helyezhetjük. Miután megnőtt ültessük át szokásos talajába.
Kertészeti tanácsok és gondozás
Szereti a friss levegőt és kevés törődéssel bárkinek megnőhet. Vágjuk vissza és, amikor a gyökerek kezdenek kinőni a cserép alján, ültessük át. Nyáron tegyük ki a szabadba, részleges árnyékba. Jól mutat függő virágcserépben. Nyugodtan lehet metszeni.
Károsíthatják a takácsatkák, a viaszos pajzstetvek és a pajzstetvek. Mielőtt a lakásba vagy az üvegházba vinnénk az új növényeket, mindig ellenőrizzük, hogy nincs-e rajta kártevő.
Forrás: https: //www. edenkert. hu/diszkert/viragagyasok/selyemmalyva-abutilon-gondozasa/3379/


Jelenlegi ára: 2 990 Ft
Az aukció vége: 2021-02-25 10:36 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése